2020. augusztus 26., szerda

NIGHTMARE TRILÓGIA - érdekességek mindhárom évadról



Nightmare trilógia


Szeretnék néhány érdekes infót, vagy inkább tényt megosztani veletek a Nightmare trilógiámról. Nagy részéről már beszámoltam nektek évadonként, de úgy gondoltam, összehasonlítva őket, ezek az érdekességek sokkal izgalmasabbnak hangzanak, vagy éppen átfogóbban látjátok egy kicsit a történetet.



Lee Hyun-Woo | K-Drama Amino
(A gifet egy kedves barátom kedvéért linkeltem be. ^^ A gifen Eungyeol (Lee Hyunwoo színész) karakterünk látható.)


·      Az első évadot 2013.03.27-én kezdtem el írni, míg a harmadik évadot 2020.04.03-án fejeztem be. Összesen tehát kereken 7 év és 7 nap telt el az első betű leírásától kezdve az utolsóig.

·      Az első évad 9 hónapig, 15 napig,
a második évad 1 évig, 1 hónapig,
a harmadik évad pedig 1 évig és (majdnem) 10 hónapig íródott.

·      Az első évad 2013 szeptembere és októbere között,
a második évad 2014 októbere és novembere között
a harmadik évad 2015 januárja és márciusa között játszódik.

·      Ebből adódóan, az első és a harmadik évad között másfél év telik el. Érdekesség, hogy amikor Minseo megérkezett Koreába 18 éves volt, így a történet végén épphogy elkezdte a húszas éveit.

·      Az első évad 165 oldalas,
a második évad 160 oldalas
a harmadik évad 191 oldalas lett.
Összesen tehát 516 oldalt tesz ki a trilógia, A4-es lapon, wordben. Könyvként kiadva ez körülbelül 1300 oldalnak felelne meg.

·      Mind a három évad 57 részes, azaz összesen 171 részt foglal magába. (Plusz a harmadik évadban van egy epilógus, így tekinthető 172-nek.)

·      Az első évadban Minseonak türkizkék/kékes a szeme színe,
a második évadban már vöröses/vörösessé válik néha,
a harmadik évadban pedig teljesen elsötétül, feketévé változik.
    Ez a fokozatos romlásának, elfáradásának, saját magával való viaskodásának a jele. A szemfülesebbek észrevehették, hogy ezek az apró változások a kis és nagy borítóképeken egyaránt megfigyelhetők. 

  




·      Míg az első évad egy iskolában,
a második évad egy kollégiumban,
addig a harmadik évad egy ruhaboltban játszódik.
Ez az eddigi életem három szakaszát jelképezi. További érdekesség, hogy amikor gimnáziumba jártam, akkor írtam az első évadot, amikor kollégista lettem, akkor a másodikat, és amikor már dolgozni kezdtem, akkor pedig a harmadik évadot.

·      Összesen 5 koreai bandából vettem a szereplőket a történethez. (SHINee, Beast/B2ST (most már Highlight), EXO, Block B, ATEEZ).

·      És összesen 6 színész és színésznő kapott szerepet a trilógia során.

·      Ha már szereplőknél tartunk… A három évad során összesen 53 szereplő volt jelen, a főszereplőktől kezdve, a mellékszereplőkön át egészen az olyanokig, akik csak egy-egy mondat erejéig voltak benne. (már ha jól számoltam őket össze xD)
Még a második évad után csináltam egy összefoglalót a szereplőkkel kapcsolatban; ehhez a bejegyzéshez most hozzáadtam a harmadik évadot is, amit itt tudtok megnézni: I-II-III. évad szereplői

·      És ha már számok…. Mind a három évad során a részekhez ajánlottam zenéket is nektek. Összegeztem őket és összesen 59 előadótól linkeltem be dalokat.
A legtöbb dalt, amit belinkeltem az a SHINee - Nightmare volt 23 alkalommal, majd ezt követte az MBLAQ – It’s war összesen hétszer.
Három zenekar volt, akiktől a legtöbbet ajánlottam, ők pedig a következők: SHINee: 34 dallal, Beast: 14 dallal, és az MBLAQ: 12 dallal.

·      A Nightmare-nek kezdetben volt egy facebook oldala (kattintsatok a szövegre, ha meg szeretnétek nézni), de egy idő után átköltöztettem a személyes blogomra, és inkább ott osztottam meg a friss részeket.

·      A Nightmare-nek készülőben van egy spin-off folytatása, ami várhatóan jövő tavasszal kerül publikálásra.




Remélem, ezzel sikerült mindenki kíváncsiságát kielégítenem. Ha továbbra is vannak kérdéseitek, nyugodtan írjatok itt a bejegyzésben, vagy a facebook oldalamon is megkereshettek üzenetben. ^^

Hamarosan ismét találkozunk 😉 

Üdv: Minseo



Cha eun gyeol sulli lee hyun woo GIF - Find on GIFER



2 megjegyzés:

  1. Akkor jól tippeltem hogy lesz folytatás!!! Alig várom már a spinoffot!!! Kiváncsi vagyok mit hozol ki belőle. Azt hittem ezt már nem lehet fokozni de te mégis tudod!! Már most imádom! =))))
    Összegezve látszik igazán mennyi enegriát fektettél bele ebbe a történetbe és hogy nem csakptad össze hanem mindent szépen kidolgoztál!! Gratulálok! Ehhez tehetség kell!! Engem a szereplők száma lepett meg hogy mennyien voltak a történetbe és mindezt fejben tartani!!
    Gratulálok és tlnyleg le a kalappal ez nagyon jó!! Baromi ügyes avgy és írj még sokat!! Csak így tovább! =)))

    VálaszTörlés
  2. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, és hogy ha nem is mindig, de megtiszteltél azzal, hogy írtál nekem és elmondtad a véleményedet. ^^ A sok szereplő még engem is meglepett, mert bár mindig azt mondom, nem szeretek sok szereplővel dolgozni, valahogy mindig ott lyukadok ki, hogy sok karakterem lesz. :D
    Köszönöm szépen, és igyekszem a folytatással ^^

    VálaszTörlés