2013. november 15., péntek

39. rész

*Ajánlott zene: Puscifer – The Undertaker*


Nem akartam hinni a fülemnek, egyszerűen képtelen voltam felfogni, amit mondott. Kikerekedett szemekkel ültem a földön, és egyenesen a szemeibe meredtem, miközben arra vártam, hogy a következő pillanatban elnevesse magát, odajöjjön mellém, átöleljen, és azt mondja, csak megviccelt. De a jelenlegi helyzet egyáltalán nem azt mutatta, hogy ez tréfa lenne.
Taemin szemei teljesen elsötétültek, és ajkain is egy torz, gonosz és győzelemittas vigyor terült el. Taemin, az a Taemin, akit megismertem, sosem létezett. Hazugság volt minden, amit mondott, amit tett. Az sem volt véletlen, amikor az iskola első napján odaadta a zsebkendőt nekem, hogy azzal nyissak ajtót? Persze, hogy nem. Nem véletlenül termett ott, hanem várt rám. Fokozatosan, lépésről lépésre jelent meg az életemben, hogy ne keltsen feltűnést, hogy valóban elhiggyem, ő a jó oldalon áll. És a fenébe is, annyira profin csinálta, hogy tényleg bedőltem neki! Egyszer sem gyanakodtam rá, egy percre nem fordult meg a fejemben, hogy akár az ellenségem lehet. Én meg akartam védeni őt. Ő volt a harmadik személy, akit óvtam, akit féltettem, akit meg akartam menteni, és most kiderül, hogy mindvégig ő volt az, aki ott állt a hátam mögött és arra várt, mikor sújthat le rám.
Taemin sosem létezett. Taemin sosem volt a barátom.
És ha ez nem lenne elég, ő volt az, aki végzett Nayounggal. Nayounggal, aki a barátja volt, aki a barátunk volt, és akivel annyi közös emléket halmoztunk fel.  
Hogyan? Hogy volt erre képes? Hogyan tudott ilyen mocskos dolgot művelni? Hogyan tudott bűntudat nélkül erre vetemedni? Az még hagyján, hogy valakit megöl, de ő a barátja volt! Nayoung beengedte az életébe, ismerték egymást, és ennek ellenére ő megölte?
Ez… ez egyszerűen hihetetlen. Hát nem jelentett neki semmit? Mégis mi van az ő lelke helyén? Ennyit ér neki egy barátság, ennyit ér neki a szeretet? Mégis mikor vált ő ennyire érzéketlenné, ennyire embertelenné?
- Na, mit szólsz? – törte meg gondolatmenetemet, és leguggolt elém, hogy egy vonalba kerüljön arcunk – Nem is számítottál erre, igaz? De azt hiszem, pont neked nem kell megmagyaráznom, milyen kegyetlen a valóság, hisz te egész életedben csak a sötét oldalt tapasztaltad meg.
- Mégis mit tudsz te rólam? – förmedtem rá.
- Sokkal többet, mint te azt hinnéd.
- Miért? Taemin, miért? – hangom halk volt, mely sírásba torkollt. Utat engedtem könnyeimnek, és ahogy egyre több lepte el szemem, úgy Taemin arca is egyre elmosódott. Pont ugyanígy tűnt el belőlem az a Taemin, akit barátomként szerettem.
Kezeim megremegtek, és lassan leengedtem őket. Erőtlenül hulltak a padlóra, majd felzokogtam, amibe egész testem belerázkódott. Sajgott a fejem, és képtelen voltam feldolgozni, ami velem történt.
- Na, Minseo, azért ennyire ne sajnálj – Taemin próbált együtt érző lenni, de pontosan tudtam, hogy csak gúnyolódásból kedves velem – Lehetünk még barátok, csak ahhoz egy-két dolognak meg kell változnia. Ilyen volt Nayoung is. Mennie kellett.
A harag Nayoung neve hallatán a tetőfokra hágott, és elöntötte az egész testemet. A kezdeti fájdalomnak, csalódásnak nyoma veszett, és helyét átvette a mérhetetlen gyűlölet. Úgy izzott bennem, mint egy vulkán; az ereimen keresztül átfolyt minden porcikámba, és kirekesztett minden más emberi érzést.
- Megmondtam, hogy ne merd kiejteni még egyszer a nevét! – kiáltottam fel, és rákaptam dühös tekintetem.
Mellkasom fel-le liftezett a visszatartott méregtől, ami ki akart törni belőlem. Taemin vigyora egyből eltűnt, ahogy találkozott pillantásunk, és szinte biztos voltam abban, hogy a szemeimet nézni. A szemeimet, amik a düh hatására megváltoztak. Olyan riadtan nézett rám, mint az a Kris nevű fiú azon a koktélpartin.
Éreztem a belőle áradó félelmet. Szép lassan ölelte körbe a testemet, majd szivárgott be a bőröm alá, ami csak még inkább arra késztetett, hogy ne álljak meg.
Ajkai szólásra nyíltak, de szavak nem hagyták el azokat, csak rémülettől elkerekedett szemekkel meredt rám. Óvatos mozdulatokkal próbált hátrálni, de én gyorsabb voltam. Megragadtam a kést, mely nemrég még a földön feküdt, majd egy hirtelen mozdulattal felugrottam, és rávetettem magam.
Éreztem, ahogy a kés a húsába hatol, jó mélyen, és hallottam, ahogy Taemin fájdalmasan felüvölt. Elterült a földön, én pedig rámásztam, csípőjére ültem és szúrtam. Újból és újból. Két kézzel markoltam a nyelét, és ott döftem belé, ahol csak tudtam. Nem érdekelt, hogy ki nyithat be, nem érdekelt, hogy lebukok, nem érdekelt semmiféle következmény, csak meg akartam ölni. Ki akartam oltani a vérét, ahogy ő tette Nayounggal. Láttam, milyen kegyetlenül végzett vele és azt akartam, hogy ő is szenvedjen, hogy ő is ugyanúgy végezze.
Barátok voltunk és elárult.
Megölte a barátnőmet.
Ezért pedig az életével fog fizetni.
Könnyeim megállíthatatlanul folytak, miközben újra lecsaptam. Egyre csak Nayoung vérbe fagyott alakja rajzolódott ki előttem, a véres arca, a szemei, melyek soha többé nem nyílnak fel. Gyűlöltem Taemint, amiért ezt tette, gyűlöltem magamat, mert nem tudtam megakadályozni, és gyűlöltem a világot, mert ilyen életet adott nekem.
Rég nem voltam önmagam. Ez egyszer nem elborult az agyam, csupán az érzéseim felülkerekedtek rajtam. Gyászoltam és az a mérhetetlen gyötrelem, mely egész eddigi életem során felgyülemlett bennem, most ismét kitört rajtam. Hívnom kellett volna Hyunseungot, már az elején megfordult a fejemben, hogy kapcsolatba kell lépnem vele, hogy jöjjön értem, és segítsen, de túl hamar és váratlanul ért Taemin lerohanása. Nem volt időm erre, és most, hogy én irányítottam a dolgokat, nem is akartam, hogy ott legyen.
Egyre nagyobb vértócsa keletkezett körülöttünk, de ez sem rémisztett el, ez sem rántott vissza a valóságba. Taemin megállás nélkül kiáltozott, és kapálódzott, hogy kivédje szúrásaimat, de mindhiába. Most én voltam az erősebb, a határozottabb, a gonoszabb.
De ez sem tartott sokáig. Amint megálltam egy pillanatra, hogy megtöröljem könnyeim, Taemin egy jól irányzott mozdulattal lelökött magáról. A hátamra zuhantam, és most ő volt az, aki fölém kerekedett. Megragadta a kést, mely kiesett a kezemből, és lecsapott. Nem szólt semmit, ahhoz már nem volt ereje, és noha tudta, nem ölhet meg, le kellett gyengítenie.
Éreztem, ahogy a kés a testembe váj, és a mérhetetlen fájdalomtól, mely végigcikázott minden porcikámon, felsikítottam. Minden kitisztult előttem, és akkor jöttem rá, mekkora veszélyben vagyok.
Taemin vámpír, és én megtámadtam. Noha lelassította a vámpírméreg, még így is nagyobb volt az ereje, mint az enyém.
Újabb vágást éreztem, ezúttal a hasamban. Újabb kiáltás hagyta el a számat. Égető érzés járt át, amely mondhatni megszokottá vált, amióta Mrs. Han minden szerda este magához rendelt, hogy megkínozhasson. Ekkor jöttem rá, hogy azóta az este óta nem láttam se őt, se a lányát, Jiyeont, és a másik két barátnőjét se. Vajon mi lehet velük? Élnek még vagy már meghaltak? Mi van, ha hibáztak, és most Taemint küldték utánam? Egyáltalán… Mrs. Han és Taemin tudtak egymásról? Társak voltak vagy ellenségek?
Nem volt időm, hogy több kérdést futtassak végig fejemben, mert Taemin ismét lecsapni készült. Összeszedtem minden erőmet, és megragadtam a kezét, mely majdnem a szívemet találta el. Fogamat összeszorítva tartottam kezét, hogy véletlenül se szúrjon belém, de arra már nem volt erőm, hogy kicsavarjam a kezéből.
Végtelennek tűnő másodpercek teltek el, míg farkasszemet néztünk egymással. Szerettem volna Taeminnek valamit mondani, de nem tudtam, mit kéne, és ha jól olvastam arcáról, akkor ő is valami ehhez hasonlón gondolkodott. Aztán lassan teste kezdett elernyedni, majd hirtelen teljesen ellazult, a kés kifordult a kezéből, és ájultan zuhant rám. Felnyögtem, ahogy teljes testsúlya rám nehezedett, és hozzáért a sebeimhez.
 Tudtam, hogy percek kérdése és valaki ránk talál. Muszáj volt elmenekülnöm, még mielőtt valaki meglát. Vártam pár percet, majd lelöktem magamról Taemint, és nagy nehezen négykézlábra tornáztam magam. Tudtam, hogy gyorsan gyógyulok, így a csapnak dőltem, nagyokat lélegeztem, hogy valamelyest helyrejöjjek, és elfuthassak.
Csak arra nem számítottam, hogy a vámpírméreg nem csak a vámpírokat lassítja le vagy éppen öli meg, hanem rám is hatással lesz…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése