2014. április 22., kedd

7. rész

Ajánlott zene: BTOB - Thriller



- Na, és mi a véleményed? – kérdezte Hyunseung immár a kocsiban ülve. Felsóhajtottam, miközben becsatoltam az övemet; ő pedig elindította az autót és kikanyarodtunk az autópályára. Csak ezután válaszoltam kérdésére.
- Egész jónak tűnik – fejeztem ki röviden. Hyunseung vetett egy pillantást rám, majd újra az útra figyelt.
- Nem nagyon nyerte el a tetszésedet – szűrte le egyből a lényeget, én pedig még egyet sóhajtottam.
- Nem arról van szó, hogy nem tetszik, mert egyáltalán nem tűnik rossznak – legalábbis a környezetet tekintve. Van viszonyítási alapom, és ez eléggé elviselhetőnek tűnik, az ember nem őrül bele az üres falak látványába és a kietlenségbe. A képzésről egyelőre ugye nem tudok nyilatkozni, viszont az igazgató… Akármennyire is volt kedves, én… nem tudok hinni neki. Lehet, hogy csak azért, mert tavaly is ez történt, és félek, hogy újra bekövetkezik. Oké, tudom, el kéne engednem a múltat, de… akkor is.
- Minseo, ez teljesen érthető, hogy félsz a sulitól, de ahogy mondtad, nem szabad, hogy a múltad befolyásolja a jelened. Nem biztos, hogy meg fog minden ismétlődni, ráadásul tudod, hogy azon az éjszakán leszámoltál mindenkivel, aki ártani akart neked. Nem hiszem, hogy maradt valaki, aki ellened fordulna. Vagy ha van is, tudod, mire vagy képes és nem tart semeddig visszaverni az ellenfeled. Mindig elfelejted, hogy ki vagy te – elengedte egyik kezével a kormányt, és megfogta az ölemben pihenő kezem. Ujjaival végigsimított párszor kézfejemen, majd küldött felém egy biztató mosolyt, és újból előre fordult.
- Igazad van. Túl sokat gondolkozom a múltamon. Minek bolygatom fel állandóan? Ah, annyira hülye vagyok. Saját magamnak okozok problémát – dörzsöltem meg halántékom, majd lehunytam szemeim, és hátra döntöttem a fejem az ülésen.
Hyunseung halkan felnevetett, amin én is mosolyogtam egy sort, miközben fél szemmel vidám arcára sandítottam. Megráztam fejem, miközben arra gondoltam, hogyha Hyunseung nem lenne, engem már régen felemésztettek volna az érzéseim. Ő volt az, aki mindig beszélt a fejemmel, és nem hagyta, hogy a múltam keserűségei megfojtsanak. Ő volt a fény, aki megvilágította utamat és akárhányszor elvakított a sötétség, mindig felnyitotta szemeim és visszalökött a helyes útra. Nem irányított, csak támaszt nyújtott és nekem ez bőven elég volt. Kívánhattam volna nála ennél többet? Aligha.
Az út további részén sikerült elbóbiskolnom, és csak akkor keltem fel újra, amikor már megérkeztünk.
- Ébresztő, Csipkerózsika! – böködte meg az orrom Hyunseung, majd kiszállt a kocsiból. – Túl sokat alszol mostanság.
Csak morogtam egy sort, majd én is követtem a példáját.
- Nem is alszom sokat. Ma reggel éppenséggel valaki elvette az összes energiámat - jegyeztem meg, amin Hyunseung csak önelégülten vigyorogni kezdett és büszkén kihúzta magát.

*

A következő napok meglepő módon villámgyorsan teltek és azon kaptam magam, hogy már szombat van. Az elmúlt pár napban különösen jól éreztem magam, noha semmi okom nem volt a boldogságra. Egyszerűen olyan volt, mintha az eddigi teher, ami a vállamat nyomta, eltűnt volna és én végre fellélegezhettem. Teljesen elfelejtettem a legutóbbi rémálmom, és az iskolával kapcsolatos kételyeim is eltűntek. Sőt, mi több; eldöntöttem, hogy beiratkozom az iskolába és megpróbálkozom a lakberendezéssel. Veszíteni nem veszíthetek semmit, ugyanakkor hasznossá is akarom tenni magam és a rengeteg szabadidőmet valamivel el szeretném tölteni.
Még a héten, pénteken visszamentem az iskolába, hogy kitöltsem a beiratkozáshoz szükséges iratokat, és szerencsémre fel is vettek. Igaz, már csaknem két hónap eltelt szeptember óta, és kicsit ellenezte is az igazgató, hogy ekkora hátránnyal induljak, de úgy döntöttem, ezt is bevállalom. A két hónap még nem a világ vége, hamar be tudom hozni, ha van akaraterőm hozzá.
A hétvégén tisztára olyan voltam, mint egy elsős kisiskolás, aki most készül élete első iskolai napjára. Teljesen be voltam zsongva, egész álló nap vigyorogtam és jó kedvem volt, semmi sem tudta elvenni ezt az örömöt. Nem tudom, mikor voltam utoljára ilyen jól, de boldog voltam és ezt ki akartam használni. Alig vártam, hogy végre hétfő legyen és bemehessek az iskolába és végre valami olyannal foglaljam el magam, ami érdekel; és amit szívesen csinálok.
Vágytam az emberek társaságára is, hogy ismét idegenekkel vehessem körbe magam; szerettem volna megint az iskolapadban ülni és néhány unalmas órát végigülni, és nem figyelni a tanár szavára. Új embereket akartam megismerni, új élményeket akartam szerezni; ki akartam törni az eddigi monoton életemből. Nem mondhatnám, hogy elegem volt a többiekből, mert nem volt, szerettem velük lenni és rengeteget ökörködni, de csaknem egy évig éltem a külvilágtól elzártan, alig kommunikáltam másokkal rajtuk kívül, és noha féltem attól, hogy sosem tudok visszatérni, most egyszerre úgy éreztem, hogy képes vagyok megtenni ezeket a lépéseket.
Megcsörrent a telefonom, miközben épp sütit sütöttem Younggal. A srácoknak valami fontos ügyet kellett elintézniük – gondolom vámpírokkal kapcsolatos lehetett – ezért mi úgy döntöttük, meglepjük őket egy kis finomsággal.
Harmadszori csörgésre vettem csak fel.
- Igen? – szóltam bele vidáman. A vonal túloldalán egy fiatal lány hangja szólt vissza:
- Minseo? – hangja furcsán csengett a megszokotthoz képest, ezért eleinte nem ismertem fel, ki is az – Sora vagyok.
- Sora? Jaj, jó ég, mióta nem hallottam felőled. Mi újság veled mostanság? – kérdeztem mosolyogva, miközben leültem a székre és egy narancsot kezdtem el hámozni.
- Hát megvagyok, úgy ahogy. És te? Hallottam, beiratkoztál egy suliba – mondta, amin én igencsak megdöbbentem – Young újságolta.
- Áh, hogy ő volt az a kis huncut – pillantottam hátra a vállam fölött az említettre, aki nem vette a lapot, mert épp a frissen elkészült süteményt pakolta ki egy tálcára – Igen, így van.
- Ennek örülök. Viszont… - hangja komollyá vált, és el is halt, ami igencsak felkeltette ez érdeklődésemet.
- Mi a baj? Történt valami? – a vidámságom egy pillanat alatt eltűnt, és helyét az aggodalom vette át. A történtek után felelősséget éreztem Sora iránt, és tudni akartam mindent róla, bármiről is volt szó. Segíteni akartam neki akkor és ott, ahol csak tudok, mert ennyivel tartoztam neki.
- Csak… én… a segítségedre van szükségem – nyögte ki alig hallhatóan.
- Miben? – kérdeztem vissza, mert kissé zavaros volt, amit mondott.
- Valakit megöltek a kollégiumban…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése