2014. április 29., kedd

9. rész


Ajánlott zene: SHINee - Nightmare
https://www.youtube.com/watch?v=AOahth3x85U



    Hyunseungnak és Jonghyunnak is elmeséltem, amit Sora mondott nekem, közben egy pillanat alatt elfogyasztottuk a süteményt. A srácok toporzékoltak, hogy miért nem csináltunk többet, így Younggal nekiálltunk vacsorát főzni, miközben a fiúk az asztalnál ülve figyeltek minket.
- Szóval… Sora azt hallotta, hogy valakit megöltek, és ő most azt hiszi, hogy természetfeletti van a dologban? – foglalta össze Hyunseung röviden, mire csak bólintottam – Amit elmondtál, az édeskevés ahhoz, hogy ez természetfeletti legyen, de… utána járok, hogy mi ez az egész. Én nem hiszem, hogy gyilkosság lett volna, de megkérdezek pár embert, hogy Sora lelke megnyugodjon – felkelt a székről, majd odalépett hozzám, és hátulról átölelve belecsókolt a nyakamba – Meg ahogy érzem, a te lelked is – tette hozzá.
- Köszönöm – adtam egy puszit a szájára, ő pedig elengedett és visszaült a székre.
- Minseo azt mondta, hogy úgy érzi, igaza van Sorának – mondta Young, én pedig egy gyilkos pillantást vetettem rá, jelezvén, ezt nem igazán szerettem volna megosztani a srácokkal. Young egy pillanat alatt kapcsolt, így ajkaival gyorsan elrebegett egy bocsit, amit csak én láthattam.
- Miből gondolod? - kérdezte Jonghyun.
- Nem tudom. Csak egy megérzés. De nem kell foglalkozni vele, az utóbbi időben az érzéseim nem éppen megbízhatóak – rántottam meg a vállam, és ismét hátat fordítottam nekik.
- Najó, nekem nem tetszik ez a nézés – nézett gyanúsan Young a két fiúra, akik összenéztek, majd az őket méregető lányra tévedt tekintetük – Valamit nem árultok el. Ki vele, mi az. Nekem azt ne merjétek mondani, hogy nincs semmi, mert túl jól ismerlek titeket ahhoz, hogy akármit is eltitkoljatok előlünk. Szóval? Mit nem mondotok el?
   Barátnőm hangnemére és a két fiú némaságára én is felfigyeltem, ezért újból megfordultam és a két szőke hajút kezdtem el stírölni. 
- Hát… - kezdte Jonghyun, miközben Hyunseungra nézett, majd megköszörülte a torkát és ránk emelte tekintetét – Most jöttünk a kollégiumból.
- Hogy mi?! – Younggal egyszerre kiáltottunk fel, és elkerekedett szemekkel meredtünk rájuk. Pár másodpercig döbbent csend állt be, majd Younggal egyszerre néztünk egymásra, végül a srácokra. 
- Azt akarjátok mondani, hogy tényleg gyilkosság történt?! – hangom még most is néhány oktávval feljebb ugrott. A hír hallatán kénytelen voltam leülni a székre, ahol korábban ültem, különben összeestem volna.
- Ma egész délután ott voltunk, és bár nem akartuk elmondani eleinte, mert nem akartunk titeket ezzel terhelni, de így, hogy Sora felhívott titeket is… - Jonghyun kissé bűnbánó arccal nézett ránk, amiért nem volt őszinte, de nem haragudtunk rá. Ha Sora nem hív fel, akkor nekik be sem kell számolniuk erről, elvégre is a vámpíros ügyeikbe nincs beleszólásunk, ráadásul egyikünk se szeretett ezekről a dolgokról hallani.
- De azt mondtad, hogy szerinted nem természetfeletti! – kiabáltam teljesen kikelve magamból, de Hyunseung megfogta a kezem, amitől kissé lenyugodtam és visszafogtam magam.
- Igen, ezt mondtam és így is gondolom. Vagyis igazából nem tudom hová tenni, ami ott történt. Semmit nem találtunk a helyszínen és a leghalványabb fogalmam sincs, mi történhetett – vette át a szót Hyunseung – A lány, Geurim állítólag magára zárta az ajtót, és öngyilkos lett. Na, már most, mint tudjuk, az ajtókat nem lehet bezárni belülről, amit le is ellenőriztünk, és tényleg nem lehet. Ez az egyik, ami talán a leggyanúsabbá teszi a dolgot. A másik, hogy Geurimen nem találtak semmiféle arra utaló jelet, hogy megölte magát. Nem vágta fel az ereit, nem kötötte fel magát, nem fojtotta meg senki sem. Ott feküdt a padlón, teljesen élettelenül. Mintha csak hirtelen, minden jel nélkül kiszállt volna belőle az élet. Nemrég vitték el felboncolni, és nagyon reménykedünk abban, hogy mérgezésre utaló nyomokat találnak, mert akkor mégiscsak öngyilkosságnak tudhatjuk be, ami valljuk be… mindenki esetében jobb lenne.
- Hát reméljük – feleltem immár valamivel nyugodtabban – De miért titeket hívtak akkor?
- Minden esethez kihívnak minket. Az egyik rendőr jó barátom, sok ügyét oldottam már meg és mindig felhív, ha valami akadályba ütközik. 
- Értem – nagyot sóhajtottam, majd felálltam az asztaltól – Young, baj lenne, ha rád hagynám a főzést? Azt hiszem, lepihenek egy kicsit – néztem rá, és választ se várva felrohantam az emeletre.



   Lassan már egy órája fetrengtem az ágyamban, miközben a plafont bámultam és megállás nélkül kattogott az agyam. Senki nem jött utánam, és ennek kivételesen örültem, mert nem akartam beszélgetni. Újra és újra végigpörgettem a fejemben az eseményeket; mind, amit Sora mondott és mindazt, amit a fiúk. Minél többször ezekre gondoltam, annál inkább úgy éreztem, hogy tényleg természetfeletti van a dologban és emiatt egyre inkább görcs keletkezett a gyomromban és összeszorult a torkom. Már csak a Jóisten segíthetett rajtam, és magamban azért imádkoztam, hogy bárcsak a lány öngyilkos lett volna.

    Nem akartam hallani újabb halálesetekről, és még annyira se akartam, hogy ezekhez közöm legyen. Csak most jöttem rá, hogy még mindig nem sikerült túltennem magam a tavalyi éven. Annyira megrázott, hogy szinte biztos voltam abban, még jó ideig nem is leszek képes rendesen önmagam lenni… Mégis, most itt volt egy újabb gyilkosság, ami talán kényszeríteni fog arra, hogy igenis, túllépjek a múlton.
   Halk kopogás hallatszódott, de nem figyeltem rá. Lassan kinyílt az ajtó, majd becsukódott, és nem sokkal később Hyunseung ült le mellém az ágyra. Hosszú ideig csendben volt, és arcomat fürkészte, végül mégiscsak ő szólalt meg először:
- Mi a baj? – hangja lágyan csengett, miközben ujjaival megsimogatta kezemet, végül összekulcsolta ujjainkat.
- Semmi - nyögtem pár másodperc hallgatás után, és kihúztam kezeim kezéből, és hátat fordítottam neki. Hyunseung közelebb csúszott hozzám, és derekamon áthajolva arcomba nézett.
- Igen, valószínűleg semmi. Minseo, nekem nem hazudhatsz és érzem, hogy valami rettenetesen nyomaszt. Tudod jól, hogy előlem nem titkolhatsz el semmit, arról nem beszélve, hogy az érzéseid mindig az arcodra vannak írva. Úgyhogy halljam, mi nyomja a lelked?
   Felsóhajtottam, és felültem az ágyon. Igaza volt, neki semmiképpen sem hazudhattam. Ráadásul… valami tényleg nem hagyott nyugodni, és teljesen a hatalmába kerített. Meg akartam szabadulni ettől a fojtogató érzéstől, ezért kénytelen voltam beszélni róla. Noha eleinte nem akartam elmondani senkinek, és reméltem, hogy semmi jelentősége nincs, most mégis rá kellett döbbennem, hogy tévedtem.
- Volt egy álmom… - kezdtem halk, rekedtes hangon, és ahogy mesélni kezdtem, úgy hirtelen előtörtek a könnycseppjeim. – A héten… néhány napja… Azt hittem, nem komoly, de amikor Sora felhívott… Tudhattam volna…
- Mi volt az? – kérdezte Hyunseung, és mellém ült, miközben egyik karjával magához ölelt és nyugtatóan simogatni kezdte vállam.
- Azt álmodtam, hogy megöltek valakit egy kollégiumban… - hangom elhalt, és testem megremegett a sírástól. Hyunseung egy pillanatra ledermedt, majd mikor meghallotta halk szipogásom, még jobban magához szorított. – Azt hittem, ez csak egy újabb rémálom, ami a múltam miatt van, de… nem az volt. Megálmodtam a jövőt. Tudtam, hogy meg fog valaki halni. Ha előbb szólok róla, talán az a lány nem hal meg… Az én hibám…
- Minseo! – Hyunseung hangja erősen csattant a levegőben, de amikor arcába néztem, tekintete lágy és megértő volt, és egyáltalán nem láttam rajta, hogy haragudna vagy engem hibáztatna – Ne okold magad emiatt! Nem tudhattad, hogy ez a jövő lesz. Annyi halált láttál az elmúlt időszakban, hogy teljesen érthető, hogy azt hitted, megint a múlt miatt volt. De ha tudtad is volna, hogy ez a jövő… Honnan tudhattad volna, melyik kollégiumban lesz ez? Láttad a lány arcát az álmodban? – válaszul megráztam a fejem – Na, látod. Ez édeskevés lett volna ahhoz, hogy meg tudjuk állítani, ami történt. Nem menthetsz meg mindenkit, csak azért, mert természetfeletti vagy és mert néhanapján megálmodod a jövőt. Úgyhogy nagyon kérlek, ne okold magad, mert ez nem old meg semmit! - magához ölelt, én pedig készségesen bújtam hozzá, és sírtam hosszú perceken keresztül.
   Mikor végre megnyugodtam és már a könnyeim is valamennyire felszáradtak, Hyunseung egy puszit nyomott az arcomra, és ismét megszólalt.
- Van egy rossz hírem, ami talán nem a legjobb időzítés, de… - húzta el a száját, és bűnbánóan nézett rám. Nyeltem egy nagyot, majd bólintottam, jelezvén, ne tartsa vissza. Ha egyszer ennyi minden jött, akkor legyek túl az összes rosszon – Felhívtak a rendőrségről. Megvan a boncolás eredménye.
- És?
- Semmi. Az ég-világon semmi nyomot nem találtak, hogy a lányt megmérgezték volna. Semmi arra utaló jelet, hogy végzett volna magával, vagy hogy megölték volna. Ami pedig egyet jelent…
   Nem mondta ki, de tudtam, mire gondol. Természetfeletti. Miért is hittem azt, hogy lehet másról szó?
   Lehunytam szemeim, és nyeltem egy nagyot. Egy forró könnycsepp folyt végig arcomon, de nem engedtem, hogy még több könnycsepp utat törjön. Szerettem volna még sírni, de fáradt voltam és tudtam, hogy a sírás nem old meg semmit.
   Hyunseung hosszú percekig nem szólt, megvárta, míg gyorsan feldolgozom magamban a hallottakat és félreteszem az érzéseim, és erőt veszek magamon, hogy folytathassa a mondandóját. Mert tisztán éreztem, hogy nem csak ennyit akart velem közölni. 
- Mondhatod… - szóltam egyszer csak, ő pedig így is tett.
- Mivel természetfeletti van a dologban, ezért csak egyféleképpen deríthetjük ki, mi is ez az egész.
- Hogyan? – nyitottam ki a szemeimet, és érdeklődve pillantottam rá.
- A segítségeddel.
- A segítségemmel? Mégis… miért? És… mit kell tennem? – kérdeztem félve, és előre láttam, hogy nem fog tetszeni a válasza.
- Be kell költöznöd a kollégiumba.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése