2014. január 14., kedd

52. rész

*Ajánlott zene: Block B - Be the light*
http://www.youtube.com/watch?v=Y5_1EOyjdKM


- Jonghyun! – kiáltottam fel, majd odarohantam hozzá. Letérdeltem mellé, és rázogatni kezdtem – Jonghyun! Jonghyun!
   Nem reagált. Szemei csukva voltak, és teljesen mozdulatlanul feküdt az oldalán. Körbetekintettem, de egy árva lelket se láttam. Ha volt is valaki a temetőt körbeölelő erdő szélén, a köd elfedte alakját. Újra Jonghyunra néztem, akinek inge egyre vörösebb lett. Kezdtem kétségbeesni, mert fogalmam sem volt, mekkora veszélyben vagyunk, és hogy hogyan fogunk innen kijutni.
- Jonghyun, az istenért is! Ébredj már fel! Nem halhatsz meg! – folyamatosan rázogattam a vállánál fogva, de semmi jelét nem mutatta annak, hogy hall engem.
   Az idő kezdett egyre rosszabbra fordulni. Sötét felhők gyülekeztek a fejünk felett, a távolban már dörgött az ég és látni lehetett az apróbb villanásokat, ahogy a villámok kettéhasítják az eget. A levegő lehűlt, minden lélegzetvételkor láttam a saját leheletem, ahogy fehér páraként elhagyja ajkaim. A szél felerősödött, süvítve futkározott a sírkövek között és tépte a fák lombkoronáját, és meg mertem volna esküdni, hogy a köd ellenére, néhány fehér alakot láttam felénk közeledni.
- Tűnj el – suttogta alig hallhatóan valaki, és amikor Jonghyunra néztem, láttam ajkait mozogni – Tűnj el.
- Jonghyun? Életben vagy! Azonnal el kell mennünk innen! – sóhajtottam fel egy kicsit megkönnyebbülten, de még mindig éreztem a gombócot a torkomban. Óvatosan megpróbáltam átölelni a derekát és talpra állítani, de szinte meg se bírtam mozdítani – Jonghyun, segíts! Egyedül nem bírlak el!
- Hagyj engem, magadat mentsd – suttogta még mindig. Láttam rajta, mennyire nehéz beszélnie, és ebből tudtam, hogy nagy fájdalmai vannak. Láttam a hátán a sebet: egy golyó lőtte lyuk. Ki az az elvetemült, aki fegyverrel lövöldözik emberekre? Oké, hogy egyikünk sem az, de ezt nem tudhatta senki, hacsak…
   Máris elkezdődött volna az a bizonyos harc? – futott át agyamon a gondolat, és egyből le is dermedtem. Ismét körbetekintettem, de még mindig néma csend volt és a fehér alakokon kívül senkit sem láttam. Ha elkezdődött a harc, akkor… miért lőtték le Jonghyunt? A természetfelettiek nem használnak fegyvereket!
- Nem foglak itt hagyni, nem vagyok hülye! Úgyhogy embereld meg magad, és menjünk innen! – förmedtem rá, és minden erőmet beleadva megemeltem. Jonghyun a sírkő szélére támaszkodott, és álló helyzetbe nyomta magát. Belém kapaszkodott, és bármennyire is gyötörte őt a testében lévő golyó, lassú léptekkel megindultunk a kijárat felé.
   Óráknak tűnt, mire elértünk az autóig. Az eső már csepergett, és olyan erővel tombolt a szél, hogy azt hittem, menten tövestül kicsavarja az egyik fát, és a kocsinkra borítja.
   Jonghyunt beültettem, majd én is beszálltam és elindítottam az autót. Életemben nem vezettem, még jogosítványom sem volt, most mégis úgy kezeltem, mintha kisujjból ráznám ki.
- Tarts ki, mindjárt hazaérünk! – pillantottam a mellettem ülő szőke hajúra, aki akadozva vette a levegőt, és teljesen elnyúlt az ülésen. Szemeit képtelen volt kinyitni, és a sebeiből egyre több vér folyt. Levettem a pulcsimat és a fején lévő sebre szorítottam, de mit sem ért az.
   Magunk mögött hagytuk a temetőt, és lassan kikanyarodtunk a főútra. Amikor belenéztem a visszapillantó tükörbe, megannyi fehér árnyat láttam, akik egyenként a távolodó alakunkat figyelték. Még a hideg is kirázott, szinte éreztem a jeges rémületet végigsiklani a gerincemen. Megráztam a fejem, és inkább a vezetésre koncentráltam, amit pedig láttam, igyekeztem elfelejteni.

*

  Amikor megérkeztünk Hyunseung házához, már javában szakadt az eső, és jócskán besötétedett. A lakásban égtek a villanyok, és biztos voltam benne, hogy Hyunseung is visszatért a gyűléséről.
   Leparkoltam, majd szinte feltépve az ajtót, Jonghyun oldalára futottam, és nagy nehezen kisegítettem az autóból. Egész úton nem volt magánál, de most, hogy megálltunk, mintha megint észnél lett volna. Igyekezett nem az egész súlyát rám terhelni, így viszonylag gyorsan megtettük azt a néhány métert az ajtóig.
- Hyunseung! – kiáltottam, amint beléptünk a tágas nappaliba, és Jonghyun a földre zuhant. Ismét elvesztette az eszméletét, én pedig a már véres pulcsimmal próbáltam elszorítani a fején lévő sebet.
   Fél perc sem telt el, és az említett már Jonghyun oldalán térdelt. Idegesen fürkészte barátja arcát és sebeit, majd egy mozdulattal karjaiba kapta és megindult az egyik földszinti szoba felé.
- Mi történt? – kérdezte, miközben beléptünk a szobába, és Jonghyunt egy ágyra helyezte.
- Fogalmam sincs. Kint voltunk a temetőben, és épp mentünk volna vissza az autóhoz, amikor hátranéztem, és ott feküdt a földön. Azt hiszem, meglőtték. – hadartam el gyorsan, majd kétségbeesetten pillantottam Hyunseungra – Ugye rendbe fog jönni?
- Remélem – mondta kicsit sem biztatóan, én pedig arra gondoltam, hogyha Jonghyun meghal, hogyan fogom elmondani Youngnak? Képtelen lennék rá, és nem tudnám elviselni barátnőm szenvedését.
   Hyunseung az oldalára fordította a fiút, majd a hátán szétszaggatta az inget. Egy csipesszel óvatosan kiszedte a testébe fúródott golyót, amit én képtelen voltam nézni. Szédültem a sok vér láttán, így kénytelen voltam hátat fordítani.
- Nem láttad, ki lőtt rátok? – kérdezte, és amikor hátrapillantottam a vállam felett, akkor épp lefertőtlenítette a sebet.
- Nem, túl nagy volt a köd. Miért?
- Akárki is volt, tudta jól, hogy Jonghyun vámpír.
- Mi? Ezt miből gondolod?
- A golyó vámpírméreggel volt megtöltve. Ahogy Jonghyun testébe fúródott, kettétörött, és a benne lévő méreg pillanatok alatt szétáradt a testében.
   Ismét megfordultam, és szemügyre vettem a golyót. Hyunseung eközben egy injekciót adott be Jonghyunnak, majd leragasztotta a sebet, és visszafordította a hátára. Egy nedves törölközővel letörölte a véres arcát, és miután szemügyre vette a sebet, nekilátott összevarrni.
- Még, hogy nem használnak a vámpírok fegyvereket… - morogtam az orrom alatt.
- Nem vámpírok voltak – mondta határozottan Hyunseung.
- Vámpírok voltak – feleltem én is ugyanolyan határozottan, Hyunseung pedig egy értetlen pillantást vetett rám – Azt mondtad, ha veszélyben leszek, akkor a képességem megmutatkozik. Azt hiszem, azok a fehér árnyak, amiket láttam, szellemek voltak.
   Hyunseung nem válaszolt, és megint magára öltötte az érzelemmentesség álarcát. Tudtam jól, hogy egyáltalán nem örül a hallottaknak, ez pedig egyelő azzal, hogy mégsem lesz olyan könnyű minden, mint ahogy ő azt gondolta.

*

  Néhány órával később Jonghyun már magához tért, de még mindig nem tudott lábra állni. Young, amikor megtudta, mi történt vele, kiborult és megállás nélkül sírt. Órák hosszat ült Jonghyun ágya mellett, és fogta a kezét, és imádkozott, hogy akit szeret, ne hagyja el. Most, hogy Jonghyun úgy látszott, felépült, mindannyian megkönnyebbültünk, de Young továbbra sem mozdult mellőle.
  Visszacsuktam az ajtót, és magukra hagytam őket, majd lementem a földszintre és kimentem a teraszra. Az eső még mindig megállás nélkül zuhogott, és a levegő is jócskán lehűlt, de a vihar már elvonulóban volt. Megtámaszkodtam a korláton, és csak meredtem előre. Kiürítettem a fejemet, és próbáltam semmire sem gondolni, de újra és újra felrémlett előttem az elmúlt néhány óra. Jonghyun majdnem meghalt, és ki tudja, mi történhetett volna, ha tovább maradunk. Ráadásul a szellemek, amiket a temetőben láttam… Nem konkrét arcok voltak, hanem fehér árnyak, amiknek emberi alakja volt. Elképesztő volt. Meg kellett volna rémülnöm, de mégsem tettem. Egyszerűen csak… olyan természetes volt az egész. Nem féltem tőlük, nem estem pánikba, pedig meg mertem volna esküdni, hogyha két hónappal ezelőtt történik ez meg velem, akkor most a halálfélelem kerülgetne. Vajon a képességemnek köszönhető ez a nyugalom? Vajon mindig csak árnyakat fogok látni vagy egy idő után emberi alakot fognak ölteni? Látni fogom az arcukat úgy, ahogy Heeyeont? És mikor leszek képes én előhívni őket? Mert a temetőben maguktól jöttek, hisz veszélyben voltunk. De mégis… mire jó ez nekem, hogy látom őket? Mit tudnak ők tenni, amit mások nem? Sehogy nem akart összeállni a kép. Tudtam, hogy mi vagyok, hogy a bennem lévő erővel képes lennék megölni az összes vámpírt, és talán más természetfeletti lényeket is, de mi köze ennek ahhoz, hogy kapcsolatba tudok lépni a halottakkal és minden egyes alkalomkor, amikor dühös leszek, megváltozik a szemem színe? Hogyan tudnám irányítani őket, hogyan tudnám ilyen rövid idő alatt kitapasztalni, felmérni, mire vagyok képes? Az idő szorít, és ki tudja, mikor jön el az a háború, hogy mennyire vannak már a nyakunkban, és hogy mennyi lépéssel vagyunk előrébb – vagy éppen hátrébb.
   Két kezet éreztem meg a derekam köré fonódni, majd Hyunseung vállamra hajtotta fejét, és szorosan magához ölelt. Megráztam a fejem, és visszaengedtem a külvilágot az életembe. Hallottam az eső hangját kopogni a fejünk felett, hallottam a dörögni az eget a távolban, és láttam a villámokat néha-néha felvillanni.
 - Jonghyunnal minden rendben? – törtem meg percekkel később a csendet. Hiába szerettem volna örökké élvezni azt a pillanatot, amikor nincs semmi, csak mi ketten és a szeretet, ami körbeleng, de a mi történetünkben nem ez volt megírva. Mi nem élvezhettük a hosszú, romantikus, boldog órákat, napokat, nem érezhettük a szívünkben a szerelmet, mint ami minden fiatal szerelmes életében jelen van. Nekünk csak az a néhány apró mosoly jutott, amikor egymásra néztünk és pár másodpercre összeolvadt a tekintetünk, vagy éppen az a pár perc, mint a mostani: amikor csak öleljük egymást és nem teszünk semmit. Szinte biztos voltam abban, hogy a kettőnk közti kapcsolatnak hamarosan vége szakad, és éppen ezért próbáltam minden ilyen pillanatot megragadni és mélyen magamba zárni.
- Igen. Estére már a régi önmaga lesz – felelte, majd elengedett és lassan magával szembe fordított. Egy puszit nyomott homlokomra, majd arcomat kezdte fürkészni, de én nem mertem a szemeibe nézni. Hosszú perceken keresztül a nyakában lógó lánccal szemeztem, majd mikor elég erőt merítettem, lassan szemeibe néztem.
- Mi lesz velünk? – suttogtam kétségbeesetten, és éreztem, ahogy az első könnycsepp legördül az arcomon – Mi lesz, ha valamelyikünk meghal? Mi van, ha Young nem éli túl, vagy Jonghyun és Eungyeol? Mi van, ha te fogsz meghalni? Én nem akarom egyikőtöket sem elveszíteni…
- Minseo…
- Nem, én komolyan kérdezem. Mi van, ha valamilyen módon sikerül maguk mellé állítaniuk, és ők fognak irányítani? Mi van, ha elveszítjük a csatát? Hisz nem tudjuk, ők mivel rendelkeznek, hogy mekkora klánjuk van, hogy milyen fegyvereket gyártottak. Ez már nem az a világ, ami akkor volt, amikor ti még igazságosan harcoltatok. Lehet, hogy felrúgják a szabályokat és akkora háború lesz, mint amilyet nem látott a világ. Akkor mi lesz?
   Hyunseung nem válaszolt, csak magához ölelt, és olyan szorosan szorított mellkasához, ahogy még soha. Felzokogtam, és ingébe nyomva fejem próbáltam eltompítani sírásom. A félelem hirtelen eluralkodott rajtam, és ez kiborított. Aggódtam, hogy mi van, ha rosszul sül el minden, mert én valahogy nem éreztem úgy, hogy ebből jól kijöhetnénk. Hyunseung sosem mutatta egy csepp jelét sem annak, hogy valamitől tartana, de ha így is volt, azt jól el tudta rejteni előlem. Mindig magabiztos volt, és tudta, mit csinál, és én nem kételkedtem benne, de ismertem a szüleimet, és tudtam, hogyha valamit el akarnak érni, akkor el is fogják, kerüljön bármibe. És így, hogy ők voltak a másik leghatalmasabb vámpír-klán, szinte biztos voltam abban, hogy nem vagyunk elég erősek. Én voltam az egyetlen reményük, de féltem, hogy amikor ott lesz az alkalom, minden rosszul sül el.
- Csak mondd ki! Mondd, hogy minden, ami ma történt, az… az… Csak mondd ki, kérlek! – zokogtam erőteljesen, miközben mindkét kezemmel erősen kapaszkodtam belé. Testem reszketett, rázkódott, és nem akartak csillapodni az érzéseim.
   Hyunseung még jobban szorított magához, majd halkan azt suttogta, amire kértem:
- Elkezdődött…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése