2013. június 6., csütörtök

10. rész


*Ajánlott zene: Big Bang – Haru haru*


   Heeyeon állt ott. A döbbenettől tátva maradt a szám és a szemeim is kikerekedtek. Hogy lehet ez? Hogyan lehetséges? Hisz… ő nem létezik! Ő nem lehet itt!
   Hátrafordultam, de senki sem állt mögöttem. Lehunytam szemeimet, és felsóhajtottam. Csak képzelődtem. Nekitámaszkodtam a csapnak, és ismét a tükörbe néztem, de még mindig ott állt.
   Hátraugrottam egyet, majd ismét a hátam mögé pillantottam. Üres volt. Ismét a tükör. Ott volt. Megint a hátam mögé, és újból a tükör. Ide-oda kapkodtam a fejem, és nem tudtam, minek higgyek: a tükörnek vagy az üres mosdónak?
- Te… hogyan? – egyik kezemet szám elé kaptam, míg a másikkal a csap szélébe kapaszkodtam meg és csak meredtem a tükörbe. Nem tudtam volna pontosan megmondani, mit éreztem akkor. Fájdalmat vagy örömet? Reményt?
   Szemeimbe könnycseppek gyűltek. Alig akartam elhinni, hogy ott van. Istenem… mennyi idő is telt el azóta, hogy láttam? Mennyi idő is telt el, amióta kilépett az életemből és magamra hagyott? Igen, fájt és őt hibáztattam, de most, hogy ott volt, és láthattam, valami kellemes érzés járta át testem. Mintha belül ismét élni kezdtem volna. A tompaság, mely elmenése óta bennem élt, s mely egy időre teljesen lebénított, most elmúlt. Amit okozott, az a rengeteg szenvedés, az a rengeteg átsírt éjjel, az a sok könyörgés, most mintha már nem számított volna. Furcsa érzés volt szemtől szemben látni mégis… boldogsággal töltött el.
   Kezeimmel a tükör felé nyúltam, mintha ezzel meg tudnám érinteni, de ő nem jött közelebb. Csak állt az egyik wc fülke ajtajában, és rezzenéstelen arccal engem nézett. Merev volt, semmiféle érzelmet nem árult el. Hogyan is tehetett volna akármit, hisz Heeyeon szellem volt. Tudtam, hogy lehetetlen, és igazából fel se fogtam, hogy mi történik, egyszerűen örültem a pillanatnak, hogy annyi év után látom.
- Menj el… - suttogta.
   Összeráncoltam homlokon, és a viszontlátás öröme kezdett elhalványulni bennem. Egyrészt, mert volt valami sejtelmes, valami sürgető, parancsoló a hangjában, másrészt, mert lassan kezdett tudatosulni bennem a valóság. Hogy mióta lehettem a mosdóban és nézhettem őt, nem tudtam volna megmondani.
- Miért? – kérdeztem vissza.
- Tűnj el, amíg lehet – utasított ismét, majd eltűnt. Egyszerűen csak köddé vált.
   Magamra hagyott.
   Ismét.
- Heeyeon! – kiáltottam fel, és hátrafordultam, hátha ott látom magam mögött, de nem. - Heeyeon! – kétségbeesetten kezdtem a tükröt tapogatni, mintha azt remélném, hogy ezzel sikerül valahogy kapcsolatba lépnem vele, hogy vissza tudom hívni, meg tudom érinteni vagy bármi. Mindhiába. Tudtam, hogy nem jön vissza.
- Heeyeon! – ismét felkiáltottam, de most már inkább a bennem feltömörülő fájdalomtól. Szívemhez kaptam, és térdre rogytam. Zokogni kezdtem, mint egy hajótörött, aki elvesztette mindenét.  Sírtam, mert szenvedtem. Heeyeon volt a mindenem, ő volt az a személy, akire úgy tekintettem, mint az anyámra. Néhány évvel volt nálam mindössze idősebb, de úgy törődött velem, ahogy én azt a saját anyámtól vártam volna. Ha ő nincs, talán most én se lennék. Hozzá költöztem, amikor úgy döntöttem, otthagyom a múltam, és ő volt az, aki eltartott. Nem csak anyagilag támogatott, hanem lelkileg is.
   De egy napon meghalt, és azóta a nap óta minden megváltozott. Mikor elment, dühös voltam rá és végtelenül szomorú, de sosem mutattam ki. Sírtam, üvöltöztem, és egy ideig nem voltam magamnál, de aztán összeszedtem minden erőmet és eltemettem magamban a fájdalmat. Elzártam minden vele kapcsolatos érzésemet, mert haragudtam rá. Meghalt, pedig megígérte, hogy sosem fog.
   És most, az a sok éven át tartó gyötrelem egyszerre felszínre tört, és kirobbant, mint egy vulkán. Könnyek formájában távozott belőlem, de nem éreztem könnyebbnek magam. Égetett és mart, és ki akartam tépni a szívem a helyéről, hogy az a kínzó érzés, mely oly ismerős volt, s melyet eddig elnyomtam, megszűnjön. Mindvégig bennem volt, mindvégig bennem lakozott, hisz ez voltam én. Hozzám tartozott. Az életem része volt. Mindig.
   Nem képzelődtem, ebben biztos voltam. De ha az ember szellemet lát, az nem képzelődés? Én sosem hittem az ilyenekben, és most mégis itt volt. Őrült lennék, vagy ez is a múltam miatt történt? A rég elnyomott érzések, a gyász így jött elő? De miért mondta, hogy meneküljek? Vagy ez az elmúlt napok hatására történt? A múltam és a jelenem összefonódott és összeesküdött ellenem? Az őrületbe akarnak kergetni?
   Azokban a percekben valóban bolondnak hittem magam. Teljesen felbolygatták az érzéseim, és minden, amit eddig sikeresen felépítettem és elcsitítottam magamban, most a feje tetejére állt. A kiegyensúlyozott életemnek, a stabil lelkiállapotomnak búcsút inthettem. Ott álltam egy szakadék szélén, az őrület határán és nem tudtam, mi fog történni. Beleesek a mélybe, vagy sikerül visszalépnem?

*

   Aznap képtelen voltam munkába menni, és miután felszárítottam könnyeimet, az iskolából is elkérezkedtem. Hazamentem, hogy beszélhessek Younggal. Young volt a lelki támaszom. Ő volt az, aki kihúzott a gödörből, amikor Heeyeon meghalt, ő volt a másik családtagom, és most már ő volt az egyetlen ember az életemben. Barátnőm, testvérem, családom, mindenem. Ő volt az egyetlen, akiért éltem, és aki hatására úgy döntöttem, nem adom fel.
   És ő volt az egyetlen ember, aki megértett, és akitől segítséget kérhettem.
- Azt hiszem, meg fogok őrülni – mondtam neki az ágyon ülve. Aggódva nézett rám, és megfogta kezem, majd megszorította azt.
- Mi történt? – kérdezte, és bár tudtam, hogy feszült, hangja mégis lágy és nyugodt volt. Az egész lényéből valami megmagyarázhatatlan békesség áradt.
- Láttam Heeyeont - kimondtam. Nem akartam felvezetni a témát, egyszerűen csak túl akartam lenni rajta. Muszáj volt hangosan is kimondanom, hogy ne érezzem úgy magam, mint aki bedilizett.
   Éreztem, ahogy Young teste megmerevedik, és teljesen ledöbben. Nem mertem ránézni, féltem, hogy ő is azt bizonyítaná, hogy valóban nem vagyok épelméjű. De azt akartam, hogy szólaljon meg, hallani akartam a hangját, ahogy elhiteti velem, hogy minden rendben velem, vagy bármi, csak ne érezzem magam olyan cefetül hülyén.
- De… ő meghalt, MinSeo – suttogta.
- Tudom, én is tudom, de… ott volt. A mosdóban. Az iskolában. Ő volt, a saját szememmel láttam. Nem hallucináltam. Túl valóságos. Mondd, hogy nem őrültem meg! – hirtelen arcára néztem, és kétségbeesetten kapaszkodtam bele ruhájába. – Nagyon szépen kérlek, mondd, hogy ez az egész, ami manapság történik, az csak egy hülye álom, egy nagyon rossz vicc!
   És akkor kifakadtam. Elmondtam Youngnak mindent, ami az elmúlt másfél hétben történt. Azt, hogy mennyi ember halt meg abban az iskolában, azt, hogy Nayoung elkezdett utánajárni az egésznek, és hogy lehetséges, hogy őt is el fogom veszíteni. Elmondtam mindent, amit tudok, az érzéseimet, a nyakamon lévő foltot, a rosszullétet. Mindent, ami akkor kezdődött, hogy betettem a lábam az iskolába.
   Young teljesen ledöbbenve hallgatott végig, és hosszas beszélgetésbe kezdtünk. Fogalmam sincs, hány órán keresztül voltunk fent, és vitattuk ezt az egészet, de nem sokra jutottunk. Young rettenetesen aggódott, és arra kért, hagyjam ott az iskolát. Hogy félt-e, azt nem tudom biztosra venni, de ha arra kértem volna, hogy költözzünk el, már vette is volna elő a bőröndöket. De nem tehettem, és ezt mindketten tudtuk. Nayoung miatt. Nem hagyhattam magára. Ha nem ismerném, akkor gondolkodás nélkül lépnék ki ebből, de így… Túl késő volt már, hogy ebből visszalépjek.
   Nem tudtam, mit kéne tenni, és Young se tudott tanáccsal ellátni. Nem tehettem úgy, mint aki nem tud semmiről, ugyanakkor nem vehettem fel a harcot. Hogyan is vehettem volna, ha azt se tudtam, mi folyik körülöttem? Egyszerűen képtelenség volt megtalálni a megoldást.
   Aztán sírtunk. A helyzet súlyossága odáig vezetett, hogy elkezdtünk a múltról beszélni, arról az időszakról, amikor még mi hárman, Young, Heeyeon és én együtt laktunk egy fedél alatt. Talán csak néhány hónapig éltünk egy lakásban, mégis, annyi emléket sikerült szereznünk és megannyi álmot felépíteni, amik most romokban hevertek. És ez sokkal rosszabb volt mindennél. Minden, ami valaha fontos volt, minden, ami valaha számított, most értelmét vesztette. A jövőnk, melyben mind a hárman boldogok vagyunk és békességben élünk, azon a napon köddé foszlott. És mindezekre visszagondolni kínzó érzésekkel járt.
   Az éjjeliszekrényen lévő órára néztem: 02:34. Felsóhajtottam, majd magam mellé pillantottam. Young már békésen aludt, de nekem nem jött a szememre álom. Bármennyire is voltam nyúzott, fáradt, és érzelmileg, lelkileg kimerült, nem tudtam aludni. Az agyam megállás nélkül kattogott, és próbáltam újra és újra összerakni a történteket és valami menekülő utat találni ebből az egész helyzetből.
   Felültem az ágyban, és belebámultam a sötét szobába. Pont ugyanígy éreztem magam belül. Hiába néztem magamba, csak a sötétet láttam. Nem volt rendben velem valami. Más voltam. Valami szokatlant éreztem. Volt bennem valami, ami ki akart jönni, volt bennem valami, ami éledezett, de egyelőre nem tudtam, mi az. Kellett lennie, hisz mivel magyarázhattam volna meg, amik történtek mostanában? Rémálmok gyötörtek, és most ezek a rémálmok nyomot is hagytak rajtam: először a kezem, és most a nyakam. Aztán a mai rosszullét, ami csak úgy hirtelen tört rám, és a halott barátnőm szelleme… Hogyan lehetséges mindez?
   Nem voltam őrült, ebben valahogy biztos voltam, és az igazság az, hogy félni se féltem. Fogalmam sincs, miért, de ettől a tudattól sokkal inkább erősnek éreztem magam. Valóban nem hittem a természetfeletti dolgokban, de ott, akkor, azon az éjszakán életemben először megfordult a fejemben, hogy mi van, ha mégis léteznek. Úgy éreztem, mintha valami rejtett erő lappangana bennem, amitől legyőzhetetlenné válok. De hogy mikor bontakozik ez ki, és hogy mennyire igaz, amit gondolok, azt nem tudtam megmondani. De tudtam, hogy nem kell sokat várnom ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, hisz ahogy az ember szeme hozzászokik egy idő után a sötétséghez és meglátja kirajzolódni a tárgyakat, ugyanúgy én is meg fogom látni a teljes valómat.
   És ez volt az az éjszaka, amikor eldöntöttem, hogy felveszem a harcot, bármivel is állok szemben. Ki fogom deríteni, miért halt meg annyi ártatlan és hogy bárki is tette ezt, azon kegyetlenül bosszút fogok állni…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése