2013. június 10., hétfő

12. rész


*Ajánlott zene: SHINee - Nightmare*


   Aznap délutántól kezdve elkezdődött a „háború” köztem és a 3J között, pont úgy, ahogy gondoltam. Számítottam arra, hogy nem hagyják annyiban, és megpróbálnak majd visszavágni, mindhiába. Volt egy dolog, amit nem tudtak rólam: méghozzá azt, hogy semmit sem tudtak rólam. Semmit nem tudtak rólam a nevemen kívül. Nem ismerték a múltamat, így nem tudták, hogy minden, amit tesznek vagy tenni akarnak velem, már többször megéltem, így csak nevetni tudok rajtuk. Azalatt az idő alatt, amikor folyamatos megaláztatás alatt álltam és úgy bántak velem, mint egy kutyával, megedződtem és erős lettem. Már nem tudtak fájdalmat okozni ezen a téren, már nem tudtak olyat tenni velem, amit ne tudtam volna kivédeni, és valamilyen módon visszavágni.
   Nayoung ki volt akadva, mikor megtudta, hogy beléptem a DÖK-be és hogy ott voltam a gyűlésen, amikor pedig azt is elmondtam, hogy magam ellen fordítottam a három jómadarat, teljesen kétségbeesett és tajtékzott az idegességtől. Sosem értettem az ilyen kiborulásait, és hogy miért óv engem és emlékeztet állandóan arra, hogy ne üssem bele olyan dologba az orromat, amiről fogalmam sincs. Nem törődtem azzal, hogy próbált lebeszélni, hogy kérjek bocsánatot és lépjek vissza. Túl makacs voltam és kíváncsi, hajtott az a vágy, hogy kiderítsem, mi folyik itt. Úgy éreztem, mintha valami láthatatlan erő vezetne és utasítana arra, hogy ne álljak meg. Az a jól ismert hang, mely már kezdetektől fogva ott volt a fejemben, még mindig tiltakozott, de ez az erő, mely belülről irányított, jobban hatott rám. Még inkább beljebb sétáltam a vízbe, melynek szintje lassan emelkedett, és nem tudtam, mikor érek el a ponthoz, amikor csak egy lépés választ el a biztos fulladástól.

*

   Nem telt egy hét, és újabb gyilkosság történt.
   Kedd volt, harmadik óra, amikor ismét a mosdóban voltam, mert megint iszonyatosan szédültem és hányingerem volt. Szerencsére a nyakamon és a kezemen lévő foltok már felszívódtak, de újonnan egyre többször tört rám hirtelen rosszullét. Épp az arcomat töröltem meg a törülközőmbe, amikor sikítást hallottam. Valahonnét az alsó szintről jöhetett, mert túl halk volt ahhoz, hogy a közelemben legyen, ugyanakkor olyan élesen hasított bele a levegő sűrű csendjébe, hogy alaposan kirázott a hideg. Egy pillanatra megállt bennem az ütő, aztán ösztönszerűen futottam ki a mosdóból, egyenesen le a földszintre. Tudtam, hogy valami történt, de amilyen látvány fogadott, arra nem számítottam.
   Mire leértem, már több tanterem ajtaja is nyitva állt, és kíváncsi szemek leskelődtek és érdeklődtek arról, mi történhetett. Csak három diák merte megközelíteni annak a lánynak a
holttestét, aki vérben fagyva feküdt a hideg padlón. Szemei még nyitva voltak, arca rémült volt, és szájára is ráfagyott az utolsó kiáltás. Sikított, mikor elérte őt a halál.
   Vér borította fél arcát és még most is szivárgott belőle, melyet mélyen magába szívott fehér pulóvere. A vörös nedű lassacskán egy tócsába gyűlt össze alatta és mellette, gesztenyeszínű haja pedig összecsomósodott tőle.
   Döbbenten álltam méterekre a testétől, és nehezen tudtam megállni, hogy ne kezdjek el sírni. Nem ismertem, még csak látni se láttam az iskolában, de túlságosan is érzékenyen érintettek meg ezek a dolgok. Ráadásul a tudat, hogy csak egy percen múlt az egész, ha csak egy perccel előbb megyek ki a mosdóból, ha csak egy perccel előbb… akkor talán megmenthettem volna. Nem hibáztattam magam, de mégis mardosott a bűntudat és úgy éreztem, tennem kellett volna valamit.
   Egy tanár lépett mellé, aki megnézte a pulzusát. Inkább csak reflexszerű volt a mozdulat, mindenki tudta, hogy meghalt. Ujjaival lecsukta szemeit, és mindenkit arra intett, hogy menjünk vissza a termekbe, de én képtelen voltam megmozdulni. Nem mertem közelebb menni, se elfutni; mintha földbe gyökerezett volna a lábam. Csak álltam ott, és néztem a lányt, miközben az érzéseimmel küzdöttem.
   A hír pillanatok alatt elterjedt, és a pánik eluralkodni látszott. A tanítás azon a napon véget ért. A tanárok idegesen rohangáltak fel s alá, mintha tartottak volna valamitől. A testet letakarták egy pléddel, és miután mindenki elhagyta az épületet, csak azután kezdtek vele valamit. De hogy mit, azt én se tudtam.
   Arra sem emlékszem, hogyan kerültem el onnét; már csak arra eszméltem fel, hogy a megszokott kávézóban ülök Nayounggal és Taeminnel.
- Ezt idd meg, jobban leszel – tolt elém Taemin egy pohár forrócsokit, én pedig azt tettem, amit mondott.
   Nem tudom, meddig ülhettünk csendben, a gondolatainkba meredve, de lassan kezdtem magamhoz térni. Fogalmam sincs, mennyi időre blokkoltam le és kaptam sokkot, de a rémület és a lány vérbe fagyott teste még mindig a szemem előtt lebegett.
- Jól vagy? – kérdezte Nayoung, miközben kezét óvatosan kézfejemre tette és megsimogatott.
   Érintése áramütésszerűen cikázott végig rajtam, és tekintetem rá emeletem, de miután megállapítottam, hogy csak Nayoung az, ismét az előttem lévő pohárra meredtem.
   Nem válaszoltam neki. Egyszerűen képtelen voltam megszólalni. Kérdések ezrei tolongtak fejemben, és teljesen lebénítottak. Tompának éreztem magam, szívem zakatolt, ugyanakkor mintha meg is állt volna. Fejemben újra és újra lejátszódott a jelenet, amikor hallottam a sikítást, lefutottam és megláttam a testet. Mintha csak egy filmet néztem volna, melyet újra és újra visszapörgetek, mintha valamit keresnék. És talán valamit kerestem is, de hogy, mit, azt nem tudtam pontosan. Talán csak azt akartam elérni, hogy amit láttam, arról elhitessem, hogy ez csak egy film vagy hogy nem is valódi. Pedig nagyon is az volt.
   Hirtelen Young huppant le mellénk, aki szintén aggódva fürkészte arcomat. Ránéztem, és láttam ajkait mozogni, de szavai nem jutottak el hozzám. Három szempár szegeződött rám, akik vártak valami életjelre tőlem, és ez kezdett idegesíteni. Felül kellett kerekednem az érzéseimen, a megrázó élményen. Tudtam, ha sokáig merülök el gondolataimban, azzal saját magamat károsítom.
- Hozok még forrócsokit – állt fel Taemin, és otthagyott minket. Mintha csak erre vártam volna, megráztam fejem, és két barátnőmre néztem.
- Nayoung… - szólítottam meg – Azt mondtad, akik meghaltak, azok mind öngyilkosok lettek…
- MinSeo, kérlek, ne beszéljünk most erről – mondta kissé ingerülten – Kezdesz megrémiszteni, de tényleg.
- Hányan végeztek magukkal az iskolában? – figyelmen kívül hagytam azt, amit mondott.
- MinSeo, ezt tényleg nem most kéne. Muszáj elvonatkoztatnod ettől az egésztől, különben meg fogsz őrülni – próbálta Young is elterelni a gondolataimat.
- Tudnom kell! – emeltem meg egy kicsit a hangerőm, és keményen fogva tartottam Nayoung tekintetét – Hányan ölték meg magukat az iskola falain belül?
- Még senki… senki nem tett ilyet… ő volt az első… - válaszolta kis habozás után, miközben idegesen elkapta tekintetét, és ujjait tördelni kezdte – De kérlek, ecseteljük a témát, én erről képtelen vagyok most beszélni!
   Tekintetemmel megkerestem Taemint, aki épp ekkor vette elő a pénztárcáját, hogy fizessen. Nem tudtam, előtte mennyire beszélhetek erről, így rövidre akartam fogni a dolgot. Ismét két barátnőmre néztem.
- Nem öngyilkosság volt… - suttogtam.
- Hogy?! – mindketten felkapták fejüket, és meghökkenve néztek rám.
- Megölték… Nem tudom ki, és miért, de az a lány nem lett öngyilkos… - mondtam, és kiittam az utolsó csepp forrócsokit is az első pohárból – Nem hittem, hogy valaha ilyet fogok mondani, de Nayoung, azt hiszem, mégsem tévedtél akkorát.
- Mire gondolsz pontosan? És miért vagy ebben ennyire biztos?
- Láttátok a lány nyakát? – kérdeztem, mire csak megrázták a fejüket – Két harapásnyom volt rajta…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése